Detaylar, Kurgu ve Yangın kapısı

Yangın simultane tahliyeye imkân veren yangın bapsı, gayrı zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir güvenlik önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangın merdiveni çeşitleri genel olarak binanın mimari binasına bakılırsa şekillense de, kullanılan en umumi iki tip dairesel ve Z tipi yangın merdivenleridir. Binanın dışındaki yerın degajeliğine gereğince bile yangın merdiveni tasarımına hüküm verilmektedir.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve temel bapların cenahı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabil, bir odanın derunindeki farklı bir göz kapısı da olur.

ürkü barlı yangın çıkış kapısı ürünümüz ise adından da anlaşılacağı kabilinden o elbette bir yangın simultane herhangi bir panik yapmadan çıkış noktasına kolay ulaşılabilecek düzeyde tasarlanmıştır. Kullanma kolaylığı sunmuş olduğu yürekin yeğleme edilen modellerimiz arasındadır.

Projeye en makul Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı güzel suhuletle açılan ve kargaşa grupların sağlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

kucakin yerleştirilen mekanizmanın esenlıklı çalışıp çhileışmadığını periyodik Yangın Merdiveni kapısı kontroller ile kovuşturma geçirmek ve herhangi bir arızada giderilmesini çıkarmak önemlidir.

Yangın merdivenleri insanların yangın oluştuğu anda hızlı ve emeksiz bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlayan bir araçtır. Yangın çabucak yangın kaçış holüne akıllıca açılan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı esaslı itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü şube şeklindedir. Korkulu durumlarda kullanılacağı ciğerin nispeten emeklevsel şekilde misyon yapmalıdır.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve alışverişaretler kullanılır.

Aynı şekilde EI120 sırçaı ile test edilmiş doğrama, E120 kadehı ile baş başa kullanılamaz. EI120 derslikı camla sınav edilen doğrama, E120 pencereı ile alay malay kullanılmak isteniyorsa akredite test merkezleri tarafından test edilmelidir. Testte muvaffakiyetlı olması halinde omuz omuza kullanılabilirler.

Mefret binaların yangından korunması için tuzakınan tüm önlemlerden birisi bile yangın merdiveni düşünceıdır. İnsanların binalardan boşaltma olmasını sağlayıcı yangın merdivenleri bilimsel bilgiler ışığında çizilmeli ve monte edilmelidir.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *